Het lamineren van etiketten is een proces waarbij een beschermende laag van kunsstof of ander materiaal wordt aangebracht op het oppervlak van een label. Deze laag beschermt het label tegen slijtage, krassen, scheuren en vervaging door blootstelling aan elementen zoals zonlicht, vochtigheid en vuil.

Het lamineren van etiketten kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de toepassing en het type label. Bijvoorbeeld:

  1. Cold lamination: Dit proces omvat het gebruik van drukgevoelige laminaten die met de hand of door middel van een laminator op het oppervlak van het label worden aangebracht.
  2. Heat lamination: Dit proces omvat het gebruik van een laminator waarbij het label en de laminatiematerialen door hoge temperaturen en druk worden gevoerd om een naadloze en duurzame afwerking te creëren.

Het lamineren van etiketten is een populaire afwerkingsoptie voor labels en stickers die worden gebruikt in verschillende toepassingen. Het biedt niet alleen extra bescherming en duurzaamheid, maar kan ook een visueel aantrekkelijke afwerking geven aan het label.

NL